Linux nl-srv-web324.main-hosting.eu 4.18.0-147.8.1.el7h.lve.1.x86_64 #1 SMP Mon Jun 29 09:05:02 EDT 2020 x86_64
/home/u900099058/domains/botaebebit.com/public_html
national minibus hire local mini bus hire minibus hire in Newcastle minibus hire in Scarborough struga lajm minibus hire in leeds shared mortgages uk student scholarships lajme nga struga struga lajm lajmet e fundit
Përse paraqitet skuqja e lëkures tek bebat? | Bota e Bebit

Perse paraqitet skuqja e lekures tek bebat?

Duke pas parasysh qe bebat kane nje lekure me te ndjeshme nga te rriturit, duhet te keni me shume kujdes me pastrimin e lekures.
Sot, cdo i katerti beb vuan nga skuqja e lekures.
Bebi kur lind lekuren e ka te mbeshtjellur me mbeshtjelles nga lengu amniotik. ne ditet e para lekura e bebit ende nuk eshte adaptuar me rrethin e thate dhe mund te paraqitet iritim i lekures dhe skuqje te saj. Ajri i thate, sidomos
ne ditet e ftohta te dimrit, apo gjate nxemjes se dhomes ne dimer, mund te sjell deri ne tharjen e lekures se bebit.

Shumica e prinderve cdo dit lajne bebat e tyre per tu siguruar qe te jene te paster, por shumica e tyre nuk e dijne se kjo sjell deri ne tharjen e lekures se bebit. Rekomandohet ne periudhen e dimrit bebi te lahet sa me rrale qe te mos vij deri te tharja e lekures.
Me konsultim te pedijatrit ne dhomen e bebit mund te vendohet edhe aparat per lageshtin e ajrit.
Largoni sa me shume perdorimin e shampove te ndryshme qe bejne shume shkume dhe perdorimin e sapunit me arome pasi qe ato eliminojne yndyren natyrale te lekures.
Pak vaj per larje pa arome gjate larjes eshte mjaftueshem qe lekura te mbese e hidratuar dhe e bute.
Per banjo mos perdorni uj te nxehte dhe mos e lani me gjate se 10 minuta. Pas larjes lyeni lekuren e bebit me ndonje kreme, vaj apo puder pas rekomandimit te pedijatrit.

www.pedijatar.mk